top of page
gwenn-klabbers-LI5JjxL6_OM-unsplash_edited_edited.jpg

Aktuelt

Search

Hva gjør vi med kompetansen i bedriften?

Flere bedrifter må i dag permittere ansatte, noen må også gå til oppsigelser. Hva gjør vi med humankapitalen i bedriften? Får de permitterte oppfølging? Hva med de som må sies opp? MindOn tilbyr hjelp til både bedrifter som må gjennomføre dette og til de berørte.


Vi er inne i en vanskelig tid og dette påvirker oss alle. Siden koronaviruset for alvor kom til Norge og resten av verden har situasjonen endret deg dramatisk på bare noen uker og stadig flere blir permitterte fra jobbene sine. Næringslivet mister inntekter, oljeprisen har falt kraftig, og bare på tre uker er optimisme snudd opp ned. I hvert fall på kort sikt. Arbeidsledigheten er på det høyeste siden 1930-tallet. Vi vet at arbeidsledigheten som vokser dramatisk i hovedsak er snakk om permitteringer, men likevel er oppsigelsene og mer permanente kutt med meldinger om konkurser allerede kommet. Vi vet lite om hvordan det ser ut i morgen og om det vil være behov for ytterligere kutt.


Vi kan alle være enige om at vi er i en krisetid og næringslivet må hver dag vurdere tiltak som vil påvirke hvordan det vil se ut etterpå. Det å lede i krise er utfordrende for enhver leder som må fatte en beslutning som vil påvirke mange menneskers arbeidsplass og samtidig sørge for at flest mulig har en jobb å komme tilbake til.


Å si opp en ansatt er ofte den tøffeste beslutning en leder må ta og også hvordan en formidler dette til de ansatte. Hva gjør en med medarbeidere som må slutte? Hvordan håndtere reaksjoner på de som må slutte og hvordan hjelpe de til å fortsatt ha tro på sin egenverdi. En nedbemanning har alltid innvirkning både på de som må slutte og de som blir igjen. En investering i medarbeideren som må slutte er også en investering for bedriften. Karriererådgivning har som mål å støtte og hjelpe de berørte med sin jobbidentitet, tro på sin kompetanse, utarbeidelse av CV og hvordan komme raskest mulig tilbake i jobb. Kanskje dette er enda viktigere i dag, når det ellers kan virke som alt er stoppet helt opp.


MindOn har samarbeidspartnere som gjør at vi kan sette sammen gode team med ekspertise og lang erfaring innen omstilling og nedbemanning. Vi tilbyr lederstøtte, veiledning og rådgivning. Vi kan være en nøytral og profesjonell sparringspartner, for både bedriften og de ansatte i slike prosesser. Vi har lang kompetanse på å hjelpe mennesker som må slutte, samtidig som vi hjelper dem å se fremover mot nye muligheter


Kontakt MindOn for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe.

Comments


Hold deg oppdatert

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra oss på e-post? Vi vil sende deg nyheter, fagaktuelle artikler, og informasjon om MindOn`s tjenester.

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev ved å gå inn på linken i bunnen. Les også MindOn`s personvernerklæring.

bottom of page