Tjenester

 

Executive search, lederrekruttering

Dyktige ledere skaper engasjement, etterfølgelse og resultater. Lederstillingen blir stadig mer utfordrende og en må tenke annerledes enn tidligere. Det handler om å være en leder som går foran og viser veien.

Din nye leder sitter i en god posisjon allerede og den ønskede kandidaten sitter antageligvis ikke og tenker på å skifte jobb nå.


Dette er ofte utgangspunktet for å gjøre et aktivt søk eller executive search, som er et mye brukt ord. De fleste lederrekrutteringer skjer gjennom aktivt søk.

MindOn tilnærmer seg potensielle kandidater på en profesjonell måte gjennom å bygge tillit og diskresjon og søker å ivareta kandidatens og oppdragsgivers interesser best mulig.

Kvalitet i prosessen er et nøkkelord i våre prosesser. Disse skal kjennetegnes med å jobbe strukturert og etterrettelig, og sørge for at alle elementer i en prosess er kvalitetssikret. Dette er med å bidra til å redusere enhver mulighet for feilansettelse til et minimum.

Vil du høre mer om vår prosess og hvordan den kan passe for dere, ta kontakt.

Rekruttering av nøkkelpersoner/ fagspesialister

 

Sliter du med å finne den rette mellomleder eller personen med fagkompetansen du trenger? Eller kanskje du mangler nøkkelpersonen du trenger for å være konkurransedyktig?

Å finne den rette personen kan være vanskelig og krevende. MindOn har lang erfaring i rekruttering og utvelgelse av nøkkelpersoner.

I likhet med lederekruttering, krever det også her å gå aktivt ut i markedet for å identifisere potensielle kandidater for den aktuelle stillingen.

Ofte kombinerer vi søk med annonsert rekruttering slik at vi gjennom medieprofilering kan oppfordre kandidater til å melde sin interesse for den aktuelle stillingen.

En stillingsannonse vil gi våre oppdragsgivere anledning til å profilere seg, eller spre signaler om vekst og offensivitet i markedet.

Sluttvurdering (Second Opinion)

 

Noen ganger er gode kandidater lettere tilgjengelige, eller du bare ønsker å gjøre hele rekrutterings prosessen selv. En ekstern vurdering som en del av deres rekruttering kan hjelpe å ta den rette beslutningen.

Noen ganger er gode kandidater lettere tilgjengelige, eller at du på andre måte ønsker å ha hånd om hele prosessen selv.

En tredjeparts vurdering kan være nyttig også i slike rekrutteringer før en bestemmer seg for hvilken kandidat en ønsker å gå videre med eller ansette. Når du har plukket dine finalekandidater, kan vi bistå deg i å bedømme hvem som er den best kvalifiserte.

Vi kan gjennomføre ekstern vurdering med flere forskjellige elementer, avhengig av hvor du er i prosessen og hva dine behov er.

Våre DNV-sertifiserte, psykrometriske tester kan gi deg et bredere innblikk på kandidatene. Case-oppgaver kan løses for å sikre faglig kvalitet.


Referansesjekker med 360° en metodikk hvor vi sjekker referanser både fra personer som har jobbet over- under- og sideordnet i forhold til kandidatene tidligere dersom dette er mulig og/- eller relevant.

MIND ON LOGO WHITE.png

SNARVEIER

MIND ON LOGO WHITE.png

© 2020 MindOn AS All rights reserved
Personvernerklæring  |  Informasjonskapsler
Utviklet av Fresh Lemon

SOSIALE MEDIER

li.png
fb.png

Skal vi sette tankene på?

Haakon VII's gate 9, 4005 Stavanger
kontakt@mindon.no

+47  93 28 00 10