top of page
gwenn-klabbers-LI5JjxL6_OM-unsplash_edited_edited.jpg

Aktuelt

Search

Ledernes musikalske stoler

Vår oppgave som headhuntere er å hjelpe organisasjoner med å finne de best kvalifiserte lederne og spesialister til stillingen som de skal inn i. Oppgaven innebærer også å finne frem til de en ikke ser umiddelbart og ikke bare er som en informasjonssamler på overflaten.

Vi jobber tett med selskapene for å forstå deres behov og finne de beste kandidatene til ledige stillinger. En grundig prosess skal bidra til økt treffsikkerhet og et mer objektivt valg av kandidat.


Det handler ikke bare om å headhunte, men også å veilede kandidatene gjennom en prosess, som er grundig, gjennomtenkt og bidrar til at rett kandidat kommer inn i stillingen.


Utfordringen er at det noen ganger kan gå litt fort for noen og da kan mye svikte i disse prosessene. Prosessene kan fort bli enklere og objektiviteten blir svakere, hvor en aktivt søker etter ledere en har ansatt i en stilling for noen år siden for så å flytte til neste post.


I rekrutteringsverdenen er dette dessverre et eksisterende fenomen ved at den samme lederen som først ble ansatt i en stilling senere blir flyttet rundt mellom ulike organisasjoner. Lederen har dermed fått en musikalsk stol å spille sine strenger på.


Dette kan fort bli uetisk og kan skape en "karusell" av ledere som hopper fra den ene organisasjonen til den andre uten å skape langsiktig verdi. Det kan føre til manglende kontinuitet og stabilitet i organisasjonen, og kan være til skade for virksomheten på lang sikt. Midt i dette kan det finnes kandidater som er mer egnet for den tenkte stillingen, som headhunteren burde kunne vurdere.


Selvfølgelig kan det enkelte ganger være fordeler ved å flytte erfarne ledere mellom organisasjoner, men det er ikke gitt at lederen vil gjøre en like god jobb i neste posisjon. Selvfølgelig kan ledere med ulike erfaringer bringe med seg ny innsikt og perspektiver til en ny arbeidsgiver. Likevel er det viktig at ved å arbeide slik, må det være med etiske retningslinjer og god forretningspraksis.


I sum kan praksisen med å flytte den samme lederen rundt mellom organisasjoner fort bli umusikalsk spør du oss. Det er en rekke ulemper og uheldige konsekvenser knyttet til dette, og det er viktig at spesielt headhuntere er bevisst dette med tanke på utførelse av prosesser. Vår oppgave er først og fremst å være objektive og kunne finne den best egnede og da må vi som oftest «grave» dypere enn i vår egen sfære.

Comments


Hold deg oppdatert

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra oss på e-post? Vi vil sende deg nyheter, fagaktuelle artikler, og informasjon om MindOn`s tjenester.

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev ved å gå inn på linken i bunnen. Les også MindOn`s personvernerklæring.

bottom of page