top of page
gwenn-klabbers-LI5JjxL6_OM-unsplash_edited_edited.jpg

Aktuelt

Search

Hvordan ansette den rette kandidaten?

Hvordan tiltrekke, velge og ansette den rette kandidaten? Dette er sikkert et spørsmål flere stiller. I dagens marked kan dette være en krevende øvelse.

For organisasjoner er det kritisk viktig å få tak i godt kvalifiserte medarbeidere og ledere.


Hvordan skal du klare å identifisere den best egnede kandidaten blant søkerne til stillingen du skal besette?


Det kan bli dyrt å velge feil når organisasjoner skal ansette nye ledere og medarbeidere. Ledere mislykkes og må byttes ut. Medarbeidere klarer ikke å leve opp til de forventningene de skapte da de ble ansatt.

«Vi skulle kanskje tro at de som har lang erfaring med ansettelser, vil bli mer treffsikre med tiden. Men nei, det er ikke nødvendigvis tilfelle», sier Ole I. Iversen som er førsteamanuensis II ved Handelshøyskolen B,I som har en doktorgrad i ledelse og har jobbet mye med rekruttering.

Erfaring gjør nok at du føler deg tryggere i rollen som rekrutterer, men det betyr ikke nødvendigvis at du blir flinkere til å vurdere kandidatene. Mange fortsetter å gjøre de samme feilene, men de gjør det med stadig større selvtillit.

Feilkildene kan være mange, men du kan gjøre noen grep for å øke sannsynligheten for bedre rekrutteringer.

Vi har laget en kort guide for å vise stegene og prosessen rundt en vellykket rekruttering.


Comments


Hold deg oppdatert

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra oss på e-post? Vi vil sende deg nyheter, fagaktuelle artikler, og informasjon om MindOn`s tjenester.

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev ved å gå inn på linken i bunnen. Les også MindOn`s personvernerklæring.

bottom of page